Bemutatkozik a HA5KRC Rádióamatőr Egyesület

A 2016-os év elején megkezdte tevékenységét a HA5KRC Rádióamatőr Egyesület a XVII. kerületben. Az alapító tagok felfigyeltek arra a szomorú tényre, hogy a pesti oldalon kevés lehetőség van az amatőr rádiózás közösségi tevékenységére. 2015-ben elhatároztuk, hogy ennek megváltoztatására egyesületet alapítunk.

Nagy örömünkre együttműködési szerződést írhattunk alá a Rákosligeti Polgári Körrel, melynek keretében rendelkezésünkre bocsátottak egy helyiséget a Maros mozi épületében.

Az alapító tagság vállvetve dolgozott azon, hogy ez a szoba alkalmassá váljon a klubnapok megtartására, illetve a rádiós szakmai tevékenység helyszínének biztosítására. Nem volt könnyű feladat, hiszen ez volt a gyakran emlegetett és szó szerinti „kiégett szoba”. Ám több hét kitartó munkájának köszönhetően sikerült elérni a célunkat.

Az épület rendkívül jól pozícionált, zavaroktól mentes rádiózás szempontjából. Antennákat helyeztünk el a házon, és már több rádióforgalmi versenyen sikerült részt vennünk. Szeretnénk együttműködni általános iskolákkal annak érdekében, hogy a gyerekek tudomást szerezzenek a műszaki tudományok és rádióamatőr tevékenység szépségeiről, valamint az azokkal járó kihívásokról, továbbá az egyesületünknél lehetővé váló rádióamatőr képzésről. Természetesen nemcsak oktatással foglalkoznánk, rádióamatőrként magunk is részt szeretnénk venni további versenyeken, különböző szakmai és sport rendezvényeken.

Tevékenységünkhöz kapcsolódóan szükség esetén együttműködünk a Katasztrófavédelemmel lokálisan és országosan is, de fő szempontnak tekintjük a Magyar Rádióamatőr Szövetség (MRASZ) munkájának és céljainak támogatását. Reményeink szerint munkásságunk gyümölcsöző lesz, és hamarosan sok új amatőrrel tudjuk gyarapítania társadalmunkat, és nem utolsó sorban sok fiatalt segítünk műszaki pályára.

Elérhetőségeink telefonon: 06-20-476-5233 (Pomázi József Krisztián, HA5PO elnök). Rádióklub: a Maros mozi épületében, 1172 Budapest, IX. utca 2. II. em.
Klubnap: szombat, 17 órától.
Honlap: http://ha5krc.hu/
Facebook: Haötkrc Rádióamatőr Egyesület